Ferestrele toaletei unei școli din județul Arad, zidite pentru obținerea avizului ISU la centrala termică

Centrala a fost instalată într-o anexă lipită de clădire.

Administraţia locală a zidit toate ferestrele de la grupurile sanitare ale unei școli din județul Arad, spre nemulțumirea cadrelor didactice şi a elevilor. Din acest motiv, nu se mai poate face aerisirea acestora, primarul invocând necesitatea izolării peretelui şcolii de o anexă exterioară unde se află centrala termică, pentru obţinerea avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit g4media.ro.

Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, în cazul unei clădiri lipite de o veche construcţie, deoarece nu se respectă distanţele de siguranţă, trebuie luate măsuri pentru asigurarea limitării propagării unui eventual incendiu de la un imobil la altul.

Angajaţii Şcolii Gimnaziale „Sabin Mănuilă” din Sâmbăteni au făcut sesizare la Primăria Păuliş, de care aparţine satul. Ei au cerut rezolvarea situaţiei, după ce ferestrele grupurilor sanitare au fost zidite în această vară. „Noi când ne-am întors la şcoală în toamnă, am găsit grupurile sanitare cu ferestrele zidite din exterior. Am înţeles că s-a făcut reabilitarea centralei termice, care se află într-o anexă lipită de zidul exterior al şcolii, pe care se aflau ferestrele respective. Totuşi, e neplăcut, suntem în situaţia în care 180 de elevi şi 20 de cadre didactice nu putem folosi aceste toalete, pentru că ele nu pot fi aerisite. Nu putem ţine nici uşile deschise, pentru că ajunge mirosul pe holuri. Am făcut adrese la Primărie şi ne-au promis că vor rezolva, dar nu ştim când”, a declarat un angajat al şcolii. 

Un alt profesor a sesizat faptul că în grupurile sanitare nu mai există nici lumină naturală

Dacă există pene de curent, „aşa cum s-a mai întâmplat în trecut mai ales iarnă”, toaletele rămân în întuneric. Primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, a declarat că anexa centralei termice a fost construită în 2016, fără a avea avizul de la ISU şi astfel nu s-a putut face nici recepţia lucrării. El a spus că recent s-au făcut unele reparaţii la acoperişul anexei, din cauza infiltraţiilor. Cu această ocazie s-au zidit ferestrele grupurilor sanitare din şcoală. „Pentru a se putea face recepţia la centrală termică, este necesar avizul de la ISU, care nu a fost obţinut în primă fază pentru că nu s-a respectat proiectul. Ni s-a cerut să aducem unele modificări pentru a nu exista riscul căa un eventual incendiu la centrală să ajungă în şcoală, aşa că am fost nevoiţi să zidim ferestrele de la grupurile sanitare”, a declarat edilul. Potrivit primarului Ioan Turcin, după ce recepţia anexei în care se află centrala termică va fi făcută, Primăria va instala un sistem de ventilaţie pentru grupurile sanitare.

O grupare de proxeneți și traficanți de minori din Galați a strâns peste 400.000 de euro prin metoda ”loverboy”