Un pacient din Neamț, despăgubit după o infecţie cu nosocomiale în spital

Pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ în urma unui accident rutier.

Daune record după o infecţie nosocomială au fost decise de o instanţă pentru un pacient din Neamţ care a contactat o infecție cu nosocomiale în spital. Judecătorii au decis că pacientul trebuie să primească despăgubiri în valoare de 150.000 de euro, potrivit romaniatv.net.

Un pacient în vârstă de 39 de ani, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ în urma unui accident rutier, a câştigat procesul cu unitatea sanitară, început în 2019.

Bărbatul va primi despăgubiri record după ce s-a infectat cu stafilococ auriu, necesitând tratament suplimentar. Bărbatul a declarat în fața instanței că în perioada internării la ortopedie, în anul 2015, a căpătat o infecţie nosocomială, fiind nevoit să se trateze şi la Târgu Mureş. Inițial, judecătorii au stabilit daune de 200.000 euro. Șentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bacău şi pretenţiile au fost scăzute la 150.000 de euro. Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declarat că daunele au fost achitate.

Scandal într-un centru comercial din Botoșani