Gabriela Firea a participat, la invitația UNICEF România, la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo

Aplicația este gratuită și oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriția, protecția copilului și alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici.

Gabriela Firea a participat, la invitația UNICEF România, la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, creată pentru a veni în ajutorul părinților dar și a persoanelor care au în grijă copii cu vârste cuprinse între zero și șase ani.

Gabriela Firea: Îi mulțumesc pentru invitație și întreaga deschidere Excelenței Sale doamna Anna Riatti. La evenimentul de lansare au participat și au avut prezentări pentru susținerea aplicației Alina Gorghiu, președinta Senatului, Florian Lixandru, secretarul de stat în Ministerul Educației, senatoarea Silvia Dinică, senatoarea Lucica Muntean și doamna Carmen Lică, directorul Centrului Step by Step.

Potrivit Gabrielei Firea, această aplicație este gratuită și oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriția, protecția copilului și alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici. Informațiile din aplicație provin de la specialiști, mai ales ca fake-news-urile sunt atât de răspândite. Ministrul Familiei s-a bucurat, de asemenea, să anunțe că în sfârșit va apare meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare.

Gabriela Firea: Preocuparea noastră permanentă este să asigurăm copiilor din toate categoriile sociale șanse egale la educație și dezvoltare armonioasă, iar experiența colaborării cu UNICEF România și celelalte organizații care activează în acest domeniu vine în ajutorul atingerii acestui scop.


Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este coordonatorul național al Garanției pentru copii, iar planul de acțiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de colegii din celelalte ministere și urmează să fie aprobat de Guvern. „În paralel, punem bazele Observatorului Național al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificați și înregistrați aflați în situații grele”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile în cadrul Programului Național Social pentru Creșterea Natalității