Managerul interimar al Spitalului Victor Babeș, Simin Florescu trage un semnal de alarmă cu privire la viitoarea vacanță a elevilor, cea care face „punte” între Paștele catolic și cel ortodox. În cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi 24, medicul Florescu a explicat  că cea mai mare parte dintre pacienți s-au infectat în concedii, când a fost lăsată „garda jos”, astfel că este de părere că această vacanță este de stat în casă, cât mai mult, chiar dacă vremea ne îmbie la călătorii.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă cineva dă ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la Digi 24.

Citește și: Cîmpeanu vine cu explicații legate de vacanța prelungită

Riscul din concediu, renunțarea la protecție

Aceasta a precizat că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu. „Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai spus medicul Simin Florescu.

Citește și: Florin Cîțu: „În toamnă putem renunța la purtatul măștii”