Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, la Digi 24 că prelungirea vacanței de primăvară, cu o lună, a fost făcută de Ministerul Sănătății. Mai mult, acest a  precizat că anunțul de marți a fost doar informativ, neexistând un ordin de modificare a structurii anului școlar.   

„Această lună de vacanță a fost solicitată expres de Ministerul Sănătății, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie. A fost o variantă propusă de Ministerul Educației, conform legii stării de alertă. Nu e singura variantă. Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educației nu se încăpățânează că ar deține cea mai buna variantă. Așteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluții chiar dacă dor”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

Semnarea ordinului, abia după consultări

Ministrul a precizat, totodată, că nu este semnat niciun ordin de ministru cu privire la modificarea structurii anului șoclar. „Nu cred că cineva a anunțat că a semnat ordinul de ministru. Am spus că asta e varianta propusă de Ministerul Educației, ordinul va fi semnat abia după consultări. Joi, la ora 10.00 vom avea comisia de dialog social, vedem cu ce propuneri se vine. Vom avea concluzii și abia după aceea un ordin de ministru. Rezultatul va fi în interesul elevilor”, a mai spus ministrul.

Anul școlar, defazat cu doar o săptămână

Criticat atât de asociațiile de elevi, cât și de cele ale părinților, Cîmpeanu a revenit cu explicații cu privire la examenele de final de ciclu. „În acelaşi timp, dacă va fi considerată acceptabilă de către partenerii de dialog, am putea lăsa examenele naţionale exact la datele planificate, prelungind semestrul II cu doar o săptămână, de pe 18 iunie până pe 25 iunie, şi propunând recuperarea săptămânii «lipsă» din semestrul II în 5 zile de sâmbătă, spre exemplu”, a explicat Cîmpeanu.

Citește și: Sorin Cîmpeanu ia în considerare prelungirea vacanței de primăvară