Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat măsurile suplimentare care vor fi luate la nivelul sectorului, în vederea limitării răspândirii Covid, în contextul în care incidența cazurilor de infectare din București a ajuns la 6,37 la mia de locuitori în ultimele 14 zile (a doua zi consecutivă cu peste 6 la mie).

Printre măsurile anunțate de administrația locală se află reducerea programului de funcționare a agenților economici, pe perioada 25 martie – 11 aprilie 2021. „ LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00, SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

În ceea ce privește programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5, acestea vor avea următorul intreval de funcționare: de luni până vineri, între 7.00 și 17.00, iar sâmbătă și duminică, între 7.00 și 15.00.

Pe perioada sus menționată, activitatea farmaciilor nu va fi afectat. În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Fenomen rar: ninsoare și descărcări electrice în Capitală, în martie