Guvernul Orban

CCR și Camera Deputaților vor analiza astăzi condițiile în care starea de alertă se poate institui. Mai pe larg, după ce proiectul de lege privind starea de alertă a trecut deja de Senat, acesta va fi dezbătut astăzi în Camera Deputaților. Proiectul de lege despre care vorbim, inițiat de Guvernul Orban, vine să reglementeze măsurile de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, ca urmare directă a eliminării stării de urgență de pe 15 mai 2020.

Dacă treaba Camerei Deputaților este să analizeze acest proiect de lege trecut deja de Senat, iată că CCR are altă treabă, și anume de a analiza reclamația făcută de Avocatul Poporului, Renate Weber. Cu ceva timp în urmă, Avocatul Poporului punea la îndoială proiectul de lege privind starea de alertă dorită de guvernul Orban.

De asemenea, poate că ar trebui să amintim că cei de la PSD au semnalat o chestiune interesantă legată de intervalul 15-17 mai, când orice fel de restricție dispare, din pricina unor calcule făcute prost de guvern.

„În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban! Trei zile în care nu se pot aplica restricții pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL! Au trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor și deputaților de a o vota în cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 mai!”, se arată în mesajul PSD.

Citește și: Cîțu va trece iar pe sub furcile caudine din Parlament

#News