OMS a lansat ghidul de petrecere a timpului liber al cetățeanului, în pandemie

OMS îndeamnă la precauție în perioada sărbătorilor de iarnă

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) transmite, în contextul pandemiei, însă și a sărbătorilor de iarnă, un ghid de utilizare al timpului liber, îndreptat atât spre cetățeni, cât și spre guverne. „Sărbătorile de iarnă sunt pentru momente împreună cu familia și comunitatea, însă în acest an, mai mult ca niciodată, în regiunea europeană OMS, oamenii își doresc să se adune împreună și să reflecteze asupra unui 2020 deopotrivă extraordinar și dificil. În fiecare an avem în Europa o creștere masivă a adunărilor de oameni de toate vârstele, inclusiv în familii, grupuri religioase și grupuri de prieteni. Anul acesta, astfel de întâlniri aduc cu el un risc semnificativ de transmitere a Covid-19. În ciuda progreselor fragile, ritmul de transmitere a coronavirusului în regiunea europeană rămâne răspândit și intens. Exista un risc semnificativ de revenire puternică a pandemiei în primele săptămâni și luni ale lui 2021 și este de datoria noastră să lucrăm împreună pentru a preveni acest lucru”, transmite OMS – Organizația Mondială a Sănătății.

OMS îndeamnă la precauție în perioada sărbătorilor de iarnă

De asemenea, OMS mai spune că: „Întâlnirile în spații închise, chiar și cele mici, pot fi riscante mai ales dacă persoanele din grup sunt din familii diferite, tineri și bătrâni. Întâlnirile ar trebui să aibă loc tot afară, dacă este posibil, iar participanții ar trebui să poarte măști și să menține distanța fizică. Dacă ele nu se pot petrece decât în spații închise, atunci limitarea numărului de participanți și asigurarea ventilației corespunzătoare sunt măsuri-cheie pentru reducerea riscului de infectare. Purtarea măștii și distanțarea ar putea să fie incomode, mai ales în apropierea prietenilor sau rudelor, însă aceste decizii dificile trebuie luate pentru protecție”.

Cât despre călătorii, acestea trebuie să fie „aproape de familii și prieteni. Sfatul pentru ei este să evite orice mijloc de transport care ar putea fi aglomerat. Unele țări solicită un test negativ la coronavirus înainte de a permite accesul, iar altele solicită o perioadă obligatorie de caratină. OMS îi încurajează pe toți cei care călătoresc să urmeze și să respecte regulile adoptate de țările în care merg”.

Citește și: Rafila îndeamnă populația să se vaccineze

#News