Andronic se pupă singur în oglindă, în urma condamnării: „Voi rămâne ziarist”

Mogulul susține că vrea să i se facă dreptate

Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul Zilei a dat o primă declarație după condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare, primită în urma procesului dosarului în care au fost implicați inclusiv Prințul Paul al României și omul de afaceri Remus Truică. Astfel, Andronic sugerează că ar fi nevinovat și că va face tot posibilul pentru a-și demonstra nevinovăția. Mai mult decât atât, până când și dacă va reuși, acesta amintește de meseria lui, brățară de aur, nu de metal cu cheiță, cea pe care are de gând să o continue, potrivit declarațiilor.

De altfel, cine l-a putea condamna? În afară de judecători, firește! Omul încearcă, așa cum fac toți, să se țină cu dinții de o reputație care, în definitiv, și-a cam pierdut-o. Și culmea, nu de-acum, de când cu celebra condamnare. În plus, Andronic are parte de o condamnare cu suspendare, așadar eventualele lacrimi de crocodil vârsate de acesta pe Facebook nu-și au rostul, de vreme ce este bine cunoscut faptul că, în România, statutul de pedeapsă cu suspendare e ca avertismentul pe care ți-l dă polițistul rutier când ești o blondă frumoasă și dotată.

Până atunci, lacrimi, suspine, niciun regret și multă dorință de reabilitare a unei imagini care n-a existat niciodată.

Dan Andronic: „Deocamdată o văd ca pe o mare nedreptate”

„Am văzut reacțiile multora dintre voi. Simt că trebuie să fiu foarte clar. Când am spus că mă retrag, m-am referit la aparițiile publice. Cât și cum este în funcție de ceea ce simt. Deocamdată o văd ca pe o mare nedreptate, mă voi lupta cu toate căile legale pe care le am, voi încerca să demonstrez că, așa cum a spus și Curtea de Apel Brașov, sunt nevinovat. Nu am de gând să o fac la TV, sau în publicațiile pe care le am. Nu am scris un rând despre asta în ultimii 5 ani, nu o voi face nici acum. Dar voi rămâne ziarist, asta nu poate nimeni să-mi ia. Nici măcar Statul Vertical, cum le place unor maimuțoi să spună.”, scrie Dan Andronic, pe Facebook.

Citește și: Paul, de la pseudo-prinț la fugar, cu șanse mari de-a deveni pușcăriaș

#News