Prințul Paul al României a fost ieri condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, în contul dosarului „Ferma Băneasa”. Împreună cu acesta a mai fost condamnat, în același dosar, și cunoscutul om de afaceri Remus Truică, și anume la șapte ani de închisoare cu executare. Truică a fost săltat în cursul serii trecute de acasă, în timp ce Prințul Paul a fost de negăsit.

Prințul Paul s-ar afla în Portugalia

Cu toate că soția lui, Lia, nu a vrut să comenteze și să dea declarații asupra locației curente a Prințului Paul, există suspiciuni că acesta s-ar afla, în acest moment, în Portugalia.

Astfel, „prințul” a fost dat în urmărire generală pe site-ul Poliției Române.

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR pe site.

Monarhia vrea pădurea din România: Paul al României va ”domni” din închisoare

Cine este, de fapt, acest „prinț”?

Cu toate că, potrivit ADN-ului său, prin venele Prințului Paul al României ar trebui să treacă sânge albastru, fiind nepotul pseudo-legitim al Regelului Carol al II-lea, fiind astfel, și vărul mai îndepărtat al copiilor Regelui Mihai I, acesta n-a fost niciodată recunoscut oficial ca parte al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen, însă nici de Casa Regală a României, statul său devenind unul incert.

Acum 5 ani, Paul își schimba numele din Lambrino, în Al României, ca să fie lucruri mai puțin incerte, cu toate că nici această schimbare nu pare să-l fi ajutat prea mult în a fi recunoscut drept moștenitorul coroanei. Între timp, aspirantul la tronul „teoretic” s-a lăfăit în emisiuni televizate în care, de fiecare dată, a ținut să-și sublinieze calitatea nobiliară, pozând cu ceșcuțe de ceai pe care le ținea „nobil”, cu degețelul mic în sus, mimând un accent important, specific sângelui albastru.

Citește și: Casa Regală oferă 53 spații de cazare la Peleș

#News