Brexit, în linie moartă. Negocierile nu par să ducă nicăieri

„Poziţia UE în acest domeniu este pur şi simplu nerezonabilă”

Potrivit biroului premierului Boris Johnson, negocierile comerciale dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, aferente Brexit, nu se află în cea mai optimistă fază, ba chiar afirmându-se că situația este una „foarte gravă”, cu șanse foarte mici de a se ajunge la un acord concret în urma căruia să fie toată lumea mulțumită.

Într-o conversație cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul britanic ar fi spus următoarele „timpul este foarte scurt, iar acum  pare foarte improbabil că nu se va ajunge la un acord dacă poziţia UE nu se va schimba substanţial”.

Boris Johnson: „Negocierile sunt acum într-o situaţie gravă”, anunță reprezentanții biroului premierului, referitor la situația Brexit

De asemenea, acesta a mai spus că ar fi încercat să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană și să accepte solicitările „rezonabile”, adăugând că, deși nu mai există atât de multă tensiune între Regat și restul Europei, încă nu se poate vorbi de o înțelegere.

„Poziţia UE în acest domeniu este pur şi simplu nerezonabilă şi, dacă va fi un acord, este nevoie de o schimbare semnificativă”, se anunță.

„Primul ministru a reiterat că a mai rămas puţin timp. Acesta a spus că, dacă nu va putea fi încheiat un acord, Marea Britanie şi UE se vor despărţi prietene, iar Marea Britanie va  efectua tranzacţii cu UE în termeni similari celor cu Australia”.

Citește și: Premierul britanic le urează cetățenilor să aibă parte de un „Crăciun mic, dar sigur”

#News