Companiile Pfizer şi BioNTech vor testa pe oameni un vaccin universal pentru coronavirusuri

Lucrările experimentale pe vaccinuri includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunțat că vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal destinat pentru o gamă largă de coronavirusuri, acest lucru urmând să aibă loc în a doua jumătate a anului, potrivit g4media.ro. În diapozitivele de prezentare de pe site-ul BioNTech, postate cu ocazia zilei investitorilor, firma germană de biotehnologie a comunicat că scopul său este de ”a oferi o protecţie durabilă faţă de variante”. Lucrările experimentale pe vaccinuri includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, concepute în primul rând pentru protejarea împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos. De asemenea, este vorba şi despre vaccinuri cu pancoronavirus, care au scopul de a proteja împotriva unei familii mai largi de virusuri şi a mutaţiilor acestora.

Cei doi parteneri, producători de vaccinuri, discută cu autorităţile de reglementare versiuni îmbunătăţite ale vaccinului lor, care sunt elaborate pentru protejarea mai eficientă împotriva variantei Omicron şi a subliniilor sale 

Mutaţia persistentă a virusului în noi variante precum şi scăderea memoriei imunitare umane, au  determinat urgentarea căutării de către companii, guverne şi organismele de sănătate a unor instrumente de protecţie mai fiabile. BioNTech a anunțat că lucrează în mod independent la conceperea unor antibiotice de precizie, care ucid superbacteriile care au devenit rezistente la actualele antiinfecţioasele disponibile. BioNTech, nu a precizat  data când ar putea începe testele, dar se bazează pe tehnologia PhagoMed, pe care a achiziţionat-o în octombrie anul trecut. Dezvoltatorul de antibiotice din Viena a acționat asupra enzimelor, produse de virusuri care distrug bacteriile, care sparg peretele celular bacterian. Infecţiile rezistente la medicamente sunt în creştere,  fiind cauzate de utilizarea excesivă a antibioticelor şi scurgerile în mediu din producţia de antibiotice. Cercetătorii din domeniul sănătăţii publice estimează că numărul total de persoane care mor anual din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice în Statele Unite şi Uniunea Europeană este de aproape 70.000.

Johnny Depp nu se întoarce, pentru moment, în franciza „Pirații din Caraibe”