Tren India
Tren India.sursa foto: hotnewws.ro

Un avocat din India a câștigat după 22 de ani procesul intentat deoarece operatorului feroviar deoarece a plătit, pentru două bilete de tren cumpărate, 25 de cenți în plus în 1999, potrivit digi24.ro. Judecătorul a decis că Tungnath Chaturvedi va primi o compensație de 15.000 de rupii, aproximativ 188 de dolari, urmând să i se restituie cele 20 de rupii cu o dobândă anuală de 12% care va fi calculată  pentru cei 22 de ani trecuți de la cumpărarea biletelor. Dacă sumele nu vor fi plătite în termen de 30 de zile, dobânda pentru suma înapoiată va crește la 15%.

Un tribunal pentru consumatori a dat un verdict favorabil avocatului, obligând operatorul de căi ferate să-i restituie suma de bani cu dobândă


 Avocatul Tungnath  Chaturvedi consideră că compensație este insuficientă pentru tot „chinul mental” pe care acest proces i l-a cauzat. 

Tungnath Chaturvedi a plătit 20 de rupii în plus, adică 0,25 dolari, pentru două bilete de tren pe care le-a cumpărat în 1999, în gara din Mathura.  

„Operatorul de căi ferate a încercat să obțină anularea procesului, motivând că astfel de plângeri ar trebui rezolvate de un tribunal feroviar și nu de unul pentru consumatori. Ne-am folosit, însă, de un precedent al Curții Supreme, din 2021, care prevedea că acest caz poate fi tranșat de un tribunal pentru consumatori”, a spus avocatul.

Chaturvedi, care locuiește în Uttar Pradesh, călătorea din Mathura în Moradabad când casierul l-a suprataxat pentru cele două bilete pe care le-a cumpărat.

 Deși l-a atenționat pe casier că nu a primit suma corectă, acesta a refuzat să-i dea banii înapoi. Din acest motiv, Tungnath  Chaturvedi a decis să facă o plângere împotriva operatorului de căi ferate North East Railway Gorakhpur și împotriva casierului. El susține că procesul a durat ani de zile deoarece sistemul judiciar din India este foarte încet și greoi. „Am fost la peste 100 de înfățișări în acest caz. Nu poți pune un preț pe energia și pe timpul pe care le-am pierdut luptând în acest caz”, a spus Chaturvedi, în vârstă de 66 de ani.

India, în fața unui nou dezastru: cutremur de 6 grade





















































v