Revista de benzi desenate care a încântat copilăria multora a reapărut, primul număr fiind deja prezent la chioșcurile de ziare din Franța. Pif a fost cunoscută, cumpărată și iubită și la noi în țară, mai ales în perioada comunistă.

Revista este reeditată, conținând benzi desenate realizate de un tânăr desenator în vârstă de 31 de ani, Levadoux. De asemenea, cu ocazia aniversării lui Pifou, a fost publicată prima poveste în benzi desenate.

Pif Gadget 2020 se axează și pe protejarea naturii, fiind un număr ecologist. Conform inițiativei, revista vine împreună cu o mică surpriză: un brăduţ care poate fi plantat.

Revista copilăriei anilor 70

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, care preciează că ”Pif-ul de azi nu mai e editat de Partidul Comunist, ci de un fost coleg de partid al fostului președinte Nicolas Sarkozy”.

Cu toate acestea, personajele sunt aceleași ca în anii 70: ”Pif, Pifou, Hercule sau, cel mai important, Rahan”.

”O surpriză foarte plăcută azi la chioșcul de ziare: Pif a reapărut! (cei născuți la sfârșitul anilor 60 și în anii 70 pot înțelege bine emotia). Revista copilăriei noastre era de găsit în România pentru că era editată la București ca urmare a prieteniei dintre Nicolae Ceaușescu și liderul comunist francez, George Marchais. Mulți dintre francofonii generației mele au început să silabisească în franceză încercând să înțeleagă ce spun Pif, Pifou, Hercule sau, cel mai important, Rahan, « fiul timpurilor fioroase ».

Ambasadorul Luca Niculescu: ”O surpriză foarte plăcută la chioșcul de ziare: Pif a reapărut”

Toți acești eroi sunt de regăsit în primul număr din noua ediție.

Pif-ul de azi nu mai e editat de Partidul Comunist, ci de un fost coleg de partid al fostului președinte Nicolas Sarkozy, dar personajele sunt aceleași și, în plus, nu lipsește « surpriza » (așa îi spuneam în România, în Franța este gadget). Supriză care este de sezon și ecologică: un brăduț pe care îl putem planta în curte. Glop-Glop.” – a scris ambasadorul pe Facebook.

Revenirea la chioşcuri, din 16 decembrie, a noii reviste Pif Gadget, redenumită Pif Le Mag şi anunţată pe mai multe canale, a stârnit multă speranţă, scrie Le Figaro.

Citește și: Donația anului: 4.2 miliarde de dolari pentru victimele pandemiei

#News