MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a donat peste 4.2 miliarde de dolari în ultimele patru luni, informează BBC.

MacKenzie Scott a făcut anunțul în cursul zilei de marți, afirmând că a donat peste 4 miliarde de dolari, sumă care va merge către 384 de organizaţii caritabile.

Atât pierderile economice, cât şi repercusiunile pe planul sănătăţii au fost mai grave pentru femei, persoanele de culoare şi cele care trăiesc în sărăcie. În acelaşi timp, (pandemia) le-a permis miliardarilor să-şi crească în mod considerabil averile”, a scris ea într-un articol publicat pe platforma Medium.

Toți banii donați au mers către organizaţii de pe întreg teritoriul ţării care acţionează în domenii diverse: bănci de alimente, servicii financiare şi de credit pentru comunităţi defavorizate, grupuri juridice care luptă împotriva discriminărilor.

Nu este pentru prima dată când fosta soție a lui Jeff Bezos face donații impresionante, în timp record. Suma totală donată de MacKenzie Scott de la începutul anului se apropie de 6 miliarde de dolari.

Averea actuală: 60.7 miliarde de dolari

Divorțul de Jeff Bezos i-a adus fostei soții a celui mai bogat om din lume acţiuni la Amazon de 38 miliarde de dolari, dar a căror cotaţie a crescut considerabil pe Wall Street în perioada pandemiei. Astfel, averea ei a crescut cu 23.6 miliarde de dolari doar în 2020, atingând 60.7 miliarde.

MacKenzie Scott, fosta soție a celui mai bogat om din lume, a donat 4,2 miliarde de dolari în timp record

În momentul de față, Mackenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană de pe planetă, dar a promis că îşi va dona jumătate din avere unor opere caritabile.

Într-o postare pe blogul său personal, ea a scris că intenționează să ajute americanii care se confruntă cu probleme financiare cauzate de pandemie.

Aceasta pademie a fost un dezastru pentru americanii care deja aveau probleme financiare”, a scris Scott, adăugând că a ales peste 380 de organizații caritabile dintr-o listă de 6.500.

Citește și: Câți bani mai are în conturi Irinel Columbeanu?

#News