Nicușor Dan revine cu explicații în legătură cu scandalul gunoiului din Sectorul 1

„Eu sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această problemă”, este de părere Primarul General al Capitalei

Cu toate că nu se declară total împotriva nemulțumirilor lui Clotilde Armand, în războiul cu firma de salubrizare din Sectorul 1, Nicușor Dan sugerează că primarul de sector, Clotilde Armand, s-ar lăsa acaparată de orgolii, în timp ce gunoaiele din Sectorul 1 se înalță falnice către cer.

„M-am exprimat pe subiectul acesta. În primul rând, nu vreau să fac o polemică cu primarul Sectorului 1. În al doilea rând, consider foarte util ca verificarea contractelor şi a modului în care contractele sunt realizate să fie făcute. Dar în timpul acesta trebuie oferit serviciul public. Acesta e punctul meu de vedere. (…) Sunt în responsabilitatea primarului Sectorului 1 şi sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această chestiune”, a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă.

Nicușor Dan: „Eu sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această problemă”

Nicușor Dan a mai spus că realizarea unui contract între Primăria Capitalei şi un operator de salubritate ar dura cel puţin două-trei luni, astfel că primarul Sectorului 1 ar trebui să cadă, într-un fel sau altul, la pace cu firma de salubrizare, cel puțin temporar, pentru a rezolva problema Sectorului 1, cel care încet-încet riscă să nu se mai vadă din pricina mormanelor de gunoaie.

„Eu sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această problemă. Eu, eventual, cu acordul Consiliului General, aş putea să fac lucrul acesta, alocând nişte bani, dar este o chestiune de durată, pentru că trebuie să faci o licitaţie publică. Nu avem în momentul de faţă un contract. Noi, Primăria Generală, nu avem un contract prin care să putem să avem un operator care să fi câştigat o licitaţie, cu care să putem să luăm gunoaie de pe străzi. Şi atunci – doar dacă ne punem în cap să facem asta – trebuie să facem o licitaţie şi nu putem să acţionăm mai devreme de două-trei luni. Dar până atunci eu sper să se rezolve”, a mai spus Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

Romprest va strânge gunoaiele o singură dată, pentru cetățeni, se declară

„Acestă acţiune vine în ajutorul cetăţenilor, pentru a arăta buna-credinţă din partea noastră. Este vorba despre o singură trecere. Asta înseamnă tot Sectorul 1. 1.580 de tone de gunoi conform statisticilor Romprest. În seara asta va fi o acţiune, pentru a nu deranja cetăţenii ziua. Rugăm cetăţenii să nu mai depună aceste deşeuri în mod necontrolat. Acestea sunt nişte deşeuri puse în mod abuziv pe domeniul public. De aceea nici nu ni se pot imputa nouă, din moment ce nu le-ai pus în pubelă”, a declarat directorul Bogdan Adimi.

Citește și: Arena Națională, chelul și tichia de mărgăritar

#News