Arena Națională, chelul și tichia de mărgăritar

Acoperișul retractabil al Arenei Naționale se poate prăbuși oricând

La numai nouă ani de la inaugurare, Arena Națională „s-a stricat”. Mai exact vorbim despre acoperișul acesteia, cel care ar putea să se prăbușească în orice secundă peste oricine. Mai mult decât atât, spune Răzvan Burleanu, liderul FRF, nici gazonul nu ar fi, în acest moment, în starea lui cea mai bună.

„Cu siguranță Primăria Capitalei va rezolva toate problemele până anul viitor. Știu de problemă. Nu am discutat-o încă cu reprezentanții Primăriei Capitalei. Am discutat-o cu domnul Vali Argăseală. I-am oferit sprijinul, dacă FCSB nu va reuși până la urmă să deblocheze această situație, meciul să se dispute chiar în baza sportivă de la Mogoşoaia pe care o deținem.

Suferim și la mentenanţa gazonului. Ultimele investiţii pe care le-am avut în România la nivel de infrastructură au fost prin în anii ’70, ceea ce înseamnă că nouă ne-a lipsit acest know-how de a înțelege cum trebuie menţinute şi puse în valoarea stadioanele.

Toate aceste investiții care au loc azi în România ar trebui să provoace nu numai o dezbatere, dar inclusiv o decizie în ceea ce privește administratorii acestor stadioane, pentru a ne asigura că stadioanele nu devin niște centre de cost, ci niște centre de profit”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Primăria Municipiului București a dispus control la Arena Națională

Potrivit unui raport al firmei care a montat acoperișul retractabil, acesta prezintă, într-adevăr risc de prăbușire din pricina faptului că nu ar fi fost strâns în momentul în care s-ar fi depus cantități mari de zăpadă, astfel că acesta s-ar fi deteriorat suficient în timp. Primarul General Nicușor Dan a cerut controale și verificări pentru a se stabili starea Arenei Naționale.

Citește și: Stadionul Ghencea prinde, încet-încet, contur. Sisteme sanitare și termice de primă clasă

#News