Rafila îndeamnă populația să se vaccineze

Românii ar trebui să se vaccineze în procent de 70%-80%

Invitat la un post de televiziune, Alexandru Rafila a declarat că și-ar dori ca un procent din ce în ce mai mare din populație să se vaccineze. Altfel, a spus acesta, vaccinul nu-și va putea dovedi utilitatea, fiind necesar ca aproximativ 70%-80% din populație să se vaccineze, de vreme ce acum putem vorbi de o disponibilitate care se învârte în jurul a 50%.

Rafila îndeamnă populația să se informeze din surse de încredere

„E nevoie să convingem cealaltă jumătate de populație, pentru că un studiu al OMS, arată că disponibilitatea este în jur de 50%, iar noi trebuie să convingem cel puțin 70% – 80% din populație să se vaccineze. Campania de informare și seriozitatea și profesionalismul acestei campanii și să nu venim din surse oficiale cu informații aberante. Nu trebuie să facem așa ceva!”, a spus Alexandru Rafila aseară.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătatu a declarat ieri că în luna ianuarie urmează să sosească 600.000 de doze de vaccin.

„În aceste zile s-a operaționalizat acel depozit central și depozitele din teritoriu, urmând să fie pregătite pentru primirea vaccinurilor și distribuția la nivel regional și apoi la nivelul centrelor de vaccinare. Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din sectorul public și privat”, a anunțat Nelu Tătaru.

Citește și: Mitropolitul Olteniei recomandă vaccinarea anti Covid

#News