Mitropolitul Olteniei recomandă vaccinarea anti Covid

„Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic”

Coronavirusul nu a ținut cont nici de statutul social, nici de bogat sau sărac, nici de sex ori de credincios sau mai puțin credincios. Pur și simplu s-a „lipit”. Pentru unii a fost o trecere mai ușoară prin această boală, pentru alții, din nefericire, destul de mulți, a fost fatal.

Mitropolia Olteniei nu a fost nici ea ferită de coronavirus, mulți preoți au fost infectați, dar ei au depășit momentul și acum s-au reîntors în mijlocul enoriașilor.

„Bisericile nu sunt goale, cei care doresc să vină la biserică, pot să vină oricând. Aici, oamenii nu se îmbolnăvesc, mai ales dacă vin cu credință și cu dragoste, Mântuitorul îi apără de toată suferința. Este adevărat că știința își spune cuvântul. Și noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie”, a spus ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei, într-un interviu acordat presshub.

Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse, pentru că știm că orice vaccin are și o componentă pozitivă, dar și una negative. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău.  Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic.

ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei

Pandemia morală

ÎPS Irineu este de părere că în aceste vremuri, omenirea suferă de pandemie morală, care poate fi mai periculoasă decât cea cauzată de epidemia cu Covid.

„Nădăjduiesc că viața oamenilor o să fie mai apropiată de Dumnezeu, de sursa de existență, iar dacă am trecut prin aceste greutăți, ar trebui să și învățăm ceva, numai așa am putea să profităm de această nenorocire. Să-l iubim pe Dumnezeu mai mult, să ne ferim de răutate, de invidie, de mândrie, și de alte, alte, păcate, care au afectat omenirea mai mult decât  o pandemie ca cea de astăzi. Sperăm, ca această pandemie morală să se diminueze cât mai mult.”, a mai spus Mitropolitul Olteniei.

Biserica și Armata, în topul încrederii românilor

Așa cum a reieșit dintr-un barometru al vieții religioase, Biserica și Armata sunt în topul încrederii românilor. Biserica se va alătura Armatei (care va fi parte din campania națională de vaccinare anti Covid), în lupta cu acest virus, potrivit lui IPS Irineu.

„În mod sigur că noi vom fi alături de tot ceea ce este bine în țara noastră. Pentru noi, credincioșii sunt ținta vieții voastre. Mântuitorul Iisus Hristos ne-a trimis ca să vindecăm toată boala și toată  neputința. Prin acest har pe care ni l-a dat Mântuitorul, noi intrăm în legătură cu toți cei care fac binele, cu toți factorii de bine. Evident că Armata nu este o instituție în afara bisericii, nici nu se suprapune cu biserica, dar nu este nici în afara ei. Credincioșii din Armată sunt enoriașii noștri. Ei sunt cei care vin la biserică și se roagă lui Dumnezeu și Biserica este ocrotitoarea tuturor, ca o mamă a tuturor credincioșilor ei”, a precizat Arhiepiscopul Craiovei.

Citește și: Românii, credincioși dar nu prea merg la biserică

#News