„Avem de gând să ne ținem promisiunile făcute în fața românilor”

USR PLUS explică de ce vor Camera Deputaților

De zile bune, negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare se tot împotmolesc, fiecare dintre părțile implicate venind cu propriile nume pentru premier, șef la Cameră sau la Senat. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții USR PLUS au venit cu o explicație a propunerii lui Barna pentru Camera Deputaților.

„De când au debutat discuțiile pentru formarea coaliției de centru-drepta și pentru creionarea programului de guvernare, am fost acuzați că vizăm președinția Camerei Deputaților doar pentru a adăuga o funcție la palmares.

Adevărul este că, în actualul sistem de funcționare a Parlamentului, Camera Deputaților este Cameră decizională pe majoritatea domeniilor în care USR PLUS își propune să promoveze reforme importante pentru România. Lucru care se poate vedea foarte ușor prin parcurgerea Angajamentelor USR PLUS la guvernare, respectiv a Constituției și a Regulamentului Camerei Deputaților.”, au scris reprezentanții USR PLUS, pe Facebook.

Camera Deputaților este Camera care decide definitiv, de exemplu, atât pe subiectul eliminării unor categorii de pensii speciale, cât și pe impozitarea celorlalte categorii de pensii speciale. Reevaluarea tuturor modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală în epoca Dragnea, un alt angajament USR PLUS, nu poate nici ea să fie făcută complet și în timp util fără pârghiile din Camera Deputaților.

Alianța USR PLUS

Printre promisiunile făcute românilor se află și reducerea numărului de parlamentari, dar și revenirea la două tururi pentru alegerile locale (primari și președinți de Consilii Județene).

„La fel, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor și șefilor de consilii județene și reforma electorală.

Și în ceea ce privește reforma sistemului de Sănătate, reducerea birocrației, sprijinirea antreprenorilor și diferitele măsuri fiscale benefice, gen Zero taxe pe salariul minim, Camera Deputaților este decizională și avem tot interesul ca proiectele noastre să nu fie blocate ori modificate până la punctul în care nu mai răspund nevoilor actuale ale României. Toate acestea și multe alte angajamente importante pentru USR PLUS nu pot fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate și pârghiile parlamentare necesare. Iar noi, USR PLUS, avem de gând să ne ținem promisiunile făcute în fața românilor!”, a concluzionat Alianța URS PLUS.

Vineri, de la 9.00 se va relua negocierea politică dintre USR PLUS și PNL.

Citește și: „Să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie sau varianta doi”

#News