„Să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie sau varianta doi”

Fostul premier Emil Boc dă sfaturi legate de negocierile aflate în impas

PNL, USR PLUS și UDMR au obligația să se înțeleagă cât mai repede, dacă nu doresc să piardă definitiv în ochii electoratului, spune Emil Boc: „să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie”. Acesta a precizat, la Digi 24, că este importantă încheierea rapidă a acestor negocieri, altfel alianța de centrul dreapta ar putea avea mari probleme pentru viitor.

PNL este extrem de determinat să facă această alianță pentru că România are nevoie în primul rând de un guvern. Românii au votat majoritar pentru centru dreapta, iar noi – PNL, USR PLUS și UDMR – avem obligația morală și politică să dăm un guvern României până la anul nou. De aceea cred că astăzi se vor face progrese însemnate. Este obligația partidelor, dacă nu doresc să piardă definitiv în ochii electoratului, să ajungă cât mai repede cu putință la o concluzie. Sunt multe probleme ce trebuie rezolvate. Salut implicarea guvernului, chiar și interimar, pentru a rezolva punctual problemele legate de pandemie, dar pe termen mediu și lung avem nevoie de un guvern stabil  

Emil Boc, fost premier

Întrebat, de asemenea, de ce este atât de importantă funcția la Camera Deputaților, Boc a spus că orice „Coaliția cere timp. Eu nu spun că trebuie să dureze ca în Germania sau ca în Belgia. Din experiența din 2000 încoace întotdeauna până la anul nou s-a realizat coaliția și s-a făcut un guvern. Nu cred că vom ieși din această logică nici acum de a avea un guvern până la anul nou”, a declarat actualul primar al Clujului, la Digi 24.

Boc a răspuns că există două soluții în acest moment: fie coaliția cade de acord asupra unui nume cu care merge la Cotroceni, fie intervine președintele. În ce privește momentul în care ar fi oportună intervenția lui Iohannis, Boc a afirmat că ar fi incorect din partea sa să dea „la televizor un deadline”.

„E o chestiune de bucătărie internă, să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie sau varianta doi, dacă partidele vin cu soluții diverse, președintele României dezleagă nodul gordian prin nominalizarea pe care o va face domnia sa. Dacă nici această alianță de centrul dreapta nu reușește, vom avea mari probleme pentru viitor. Dacă nu reușim va fi foarte complicat să ieșim în fața românilor să le cerem votul”, a spus fostul premier.

Citește și: Orban și Barna au nevoie de un consilier marital-politic

#News