Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Coronavirusul face, din nou, victime printre președinți: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, urmând 7 zile în care oficialul va trebui să rămână izolat.

De asemenea, Premierul Jean Castex a fost plasat în izolare și nu va fi prezent la Senat, dat fiind faptul că este persoana de contact a lui Emmanuel Macron.

Potrivit Mediafax, anunțul conform căruia președintele Franței a fost infectat, a fost făcut de Palatul Elysee printr-un comunicat de presă. Președintele Franței, în vârstă de 43 de ani, nu are alte probleme de sănătate. El a fost testat de mai multe ori de la începutul pandemiei până în prezent. Acum, președintele va sta izolat timp de o săptămână.

Președintele Franței, infectat cu Covid-19

Acest diagnostic a fost pus în urma unui test RTPCR efectuat de îndată ce au apărut primele simptome”, a precizat sursa citată.

Macron va continua să muncească

Președinția franceză a transmis că, deși va rămâne în izolare pentru o perioadă de 7 zile, Emmanuel Macron va continua să muncească și nu își va neglija îndatoririle.

În conformitate cu reglementările în domeniul sănătăţii în vigoare aplicabile tuturor, preşedintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Va continua să lucreze şi să-şi desfăşoare activităţile de la distanţă”, se arată în comunicat.

Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la COVID-19. Doi premieri, contacți direcți ai președintelui francez, intră în izolare

Important de menționat este și faptul că oficialul francez a fost testat în repetate rânduri de la începutul pandemiei până în prezent, dar, de fiecare dată, rezultatul testului a fost unul negativ. De asemenea, surse din anturajul președintelui Franței au afirmat că soția sa, Brigitte, a intrat în contact cu o persoana confirmată pozitiv, dar testul cuplului prezidențial a fost, la momentul acela, negativ.

Citește și: Joe Biden se va vaccina public, pentru „puterea exemplului”

#News