Joe Biden se va vaccina public, pentru „puterea exemplului”

O declarație asemănătoare a fost făcută și de președintele Klaus Iohannis, cel care a confirmat, la rândul său, că se va vaccina

Președintele american ales Joe Biden a declarat că are de gând să se vaccineze public pentru da un exemplu populației ce se declară împotriva vaccinului anti-Covid. Pe sistemul „dacă președintele se vaccinează, înseamnă că nu-i niciun pericol”, Biden speră că așa va reuși să-i convingă pe sceptici că vaccinul cu pricina nu prezintă efecte adverse.

Joe Biden se va vaccina săptămâna viitoare, spun oficialii americani.

De altfel, Donald Trump a decis să renunțe și el la opiniile care l-au consacrat, spunând că s-ar fi răzgândit în privința administrării vaccinului asupra sa și că există posibilitatea să se vaccineze. Cu câteva zile înaintea anunțului, Donald Trump declara opusul, în stilul haotic și nehotărât care îl caracterizează pe președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii.

Un alt oficial care se va vaccina public este actualul vice-președintel american, Mike Pence.

O declarație asemănătoare a fost făcută și de președintele Klaus Iohannis, cel care a confirmat, la rândul său, că atunci când va exista un vaccin disponibil pe teritoriul României, se va vaccina public pentru a da un exemplu în acest sens.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, declara Klaus Iohannis la sfârșitul lunii noiembrie.

Citește și: Klaus Iohannis se va vaccina public

#News