O firmă din Spania care organizează coride cu tauri va oferi copiilor sub opt ani bilete gratuite

Criticii susțin că acest lucru ar putea afecta psihologic copiii mici

Taur
Taur sursa foto pixabay

O firmă care administrează coridele din arena din Sevilla va oferi bilete gratuite copiilor sub opt ani, ceea ce contribuie la o dezbatere națională despre această tradiție spaniolă controversată. Compania, Pages, a declarat că spectatorii adulți care au un bilet pentru „novilladas” – lupte practice cu tauri mai tineri – la Maestranza din Sevilla pot fi însoțiți gratuit de un copil, potrivit g4media.ro.

Potrivit companiei, este „cea mai bună modalitate de a-i introduce pe cei mici” în lumea taurinelor. José Enrique Zaldívar, care conduce Asociația Spaniolă a Veterinarilor pentru Abolirea Coridelor, a declarat că atragerea copiilor a fost o încercare de a recâștiga un public în declin.

„Credem că este greșit să li se permită copiilor mici să asiste la aceste spectacole, deoarece privitul animalelor suferind poate provoca daune psihologice”, a adăugat el. Susținătorii luptelor cu tauri, în care animalul este de obicei ucis de o lovitură de sabie dată de un matador („ucigaș”), consideră că tradiția ar trebui păstrată, în timp ce criticii spun că este un ritual crud care nu-și are locul în societatea modernă. Compania, Pages, a declarat că spectatorii adulți care au un bilet pentru „novilladas” – lupte practice cu tauri mai tineri – la Maestranza din Sevilla pot fi însoțiți gratuit de un copil, ceea ce, potrivit acesteia, este „cea mai bună modalitate de a-i introduce pe cei mici” în lumea taurinelor.

Susținătorii luptelor cu tauri, în care animalul este de obicei ucis de o lovitură de sabie dată de un matador („ucigaș”), consideră că tradiția ar trebui păstrată, în timp ce criticii spun că este un ritual crud care nu-și are locul în societatea modernă.

Anunțul făcut săptămâna aceasta de Pages a venit la doar câteva zile după ce ministerul spaniol al culturii a abolit premiul național pentru coride din cauza preocupărilor legate de bunăstarea animalelor, provocând nemulțumirea fanilor și a opoziției conservatoare care consideră că este o formă de artă și un element de bază al identității naționale. Partidul pentru drepturile animalelor, Pacma, a declarat că a salutat eliminarea premiului, dar a cerut, de asemenea, încetarea subvențiilor publice pentru fundațiile de lupte cu tauri și pentru crescătorii de taurine aferente, despre care a spus că se ridică la aproape 6 milioane de euro între 2020 și 2024.

Noi audieri în dosarul lui Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia