Ludovic Orban face prima mișcare dacă ia Primăria Capitalei. Președintele PNL a anunţat, duminică seară, că, în cazul în care alegerile la Primăria Capitalei vor fi câştigate de candidatul susţinut de liberali, cele 22 de companii municipale vor fi desfiinţate, el adăugând că „s-au sifonat banii publici pe toate năzdrăvăniile pământului”.

Ludovic Orban, prima mișcare dacă ia Primăria Capitalei

„N-am fost lipsit de încredere în PNL şi în capacitatea unui candidat al PNL de a câştiga, dar ne vom confrunta cu o clientelă care va fi foarte agresivă şi va genera foarte multe voturi pe relaţii de dependenţă. PSD-ul e specialist să îl facă dependent pe om, cum i-au angajat în societăţile lui Firea – fără concurs, fără procedură, angajaţi la recomandări PSD, sunt plătiţi mai bine decât plătesc firmele private pe posturi echivalente, cam cu o treime cel puţin.

Unul care e angajat în societate ştie că a fost angajat de Firea şi el ştie că primeşte degeaba de la Firea o leafă şi îi merge foarte bine cu Firea şi e normal că se va duce şi va mai convinge şi pe membrii familiei şi pe alţii să-şi păstreze poziţia privilegiată pe care o are datorită lui Firea. Aici trebuie mobilizaţi tot naivii care-şi plătesc taxe, impozite la timp. (…). Le vom desfiinţa (companiile municipale – n.r.), asta o spunem foarte clar, nu poţi să funcţionezi”, a declarat Ludovic Orban, la postul B1 TV.

Ludovic Orban pune tunurile pe companiile municipale

În legătură cu cei 600 de milioane de euro cheltuiţi de companiile municipale în ultimii ani, Orban a spus că va trebui Curtea de Conturi să delege o echipă pentru a verifica toate cheltuielile.

„Acolo trebuie făcută o cercetare foarte atentă – cum au fost cheltuiţi banii, care a fost baza legală, pe ce s-au dus – că banii s-au dus în sedii, chirii de sedii, în frigidere, televizoare, mobilă pentru dotarea acestor entităţi, s-au dus în salarii, s-au dus în achiziţionare de tot felul de utilaje, s-au sifonat banii publici pe toate nezdrăvăniile pământului.

Citește și Firea amenință cu demisia din PSD, refuză un nou Dragnea în partid

Curtea de Conturi va trebui să delege o echipă extrem de amplă şi de multidisciplinară ca să verifice toate cheltuielie care au fost făcute. Ce s-a întâmplat în ultimii patru ani de zile nu poate să rămână nestudiat, neanalizat, pentru că s-au sifonat bani publici grămadă”, a afirmat Orban.

#NEWS