Fiecare se ferește de coronavirus cum poate. Unii tușesc în pliul mânecii, unii se roagă, unii pupă icoane cu smerenie și credință, alții cumpără măști la suprapreț. Nu, nu doar în România. Nu, nu doar în Europa. Să mai adăugăm și isteria cu tonele de alimente cumpărate (fix degeaba, dacă e să mă întrebi pe mine) și alte (multe) scenarii apocaliptice? Adăugăm.

Când am crezut că nu mă mai miră nimic, m-am mutat virtual și cu cele mai bune intenții în Iran, unde niște inși foarte supărați pe coronavirus au incendiat un spital. Nu, nu în Evul Mediu, în 2020. Zilele astea. Totul a pornit de la un zvon, cum că în clinica Towhid, clinică din orașul iranian Bandar Abbas, ar exista niște cazuri de coronavirus. Spun zvon, pentru că nu există nimic confirmat. Și aici avem două variante:

1.  Există pacienți cu coronavirus în clinică

Fiecare se ferește cum poate, evită zona, intră în carantină, se panichează puțin, mai ales ținând cont de faptul că un consilier al liderului suprem al Iranului, a murit luni, după ce a fost infectat cu coronavirusul Covid-19. Avem și un număr de 210 oameni infectați, potrivit BBC, care citează surse din spitale, iar, potrivit surselor oficiale, 34 de oameni au murit. Adică, glumim-glumim, dar un deces în rândul oficialilor de rang înalt din această țară, nu prea e subiect de glumă. Nici decesul unor neoficiali nu e subiect de glumă.

2. Nu există pacienți cu coronavirus în clinică

Păi, dacă nu există, de ce ajungem la isteria asta? Vânătoare de vrăjitoare?

Fiecare se încrede în ce zvon e mai răsunător. Dar, eu una m-aș relaxa să știu că toate merg bine și că toată lumea-i sănătoasă. Adică și într-un caz și în altul, nu cred c-aș fi fetița cu chibriturile. Nu de alta, dar, oricât de purificator ar fi focul, mai mult distruge.

Aș da un sfat pentru fiecare continent și independent de cauze: Copii, nu vă jucați cu chibriturile!

Citește și: De ce nu există oameni după Colectiv?

#News