Orban și Barna au nevoie de un consilier marital-politic

Premierul demisionar a mai spus că este sigur că perioada următoare va fi marcată de mai multă înțelepciune din partea partenerilor politici

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că s-ar cam fi supărat un pic pentru faptul că USR PLUS alege să nu respecte alegerea nescrisă dintre cele trei formațiuni politice, și anume de a nu comunica nimic separat, ci doar împreună, ca un tot unitar. „Comunic astăzi public pentru că sunt nevoit să comunic public, pentru că, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o de a nu comunica decât în comun şi numai pe baza unor înţelegeri prestabilite nu a fost respectată şi, din cauza asta, comunic acest lucru, dar comunicând, în acelaşi timp, mandatul pe care echipa de negociere l-a primit în unanimitate din partea Biroului Politic Naţional, repet, în unanimitate, reiterez solicitarea către partenerii noştri să ne respectăm reciproc, să dialogăm în cadrul negocierilor, să evităm declanşarea unui război mediatic prin declaraţii publice în care să susţinem puncte de vedere partizane care pot să determine reducerea şanselor de înţelegere”, a declarat fostul premier Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Mandatul nostru, al PNL, este acela de a negocia, dacă este posibil, formarea unui guvern cu USR PLUS, UDMR”

Premierul demisionar a mai spus că este sigur că perioada următoare va fi marcată de mai multă înțelepciune din partea partenerilor politici.

„Dezmint categoric orice minciună care a fost lansată pe surse de unii sau de alţii. Mandatul nostru, al PNL, este acela de a negocia, dacă este posibil, formarea unui guvern cu USR PLUS, UDMR şi, evident, cu grupul minorităţilor naţionale. Sunt convins că, în perioada care va urma, va exista mai multă înţelepciune, mai multe mai mult respect faţă de parteneri, mai mult respect faţă de votul cetăţenilor şi faă de democraţie şi, în măsura în care există deschidere din toate părţile, vom ajunge la o formulă comună de guvernare de care are nevoie România cât mai repede”, a mai spus Orban.

Citește și: UDMR: „Preşedinţia Senatului şi Camerei Deputaţilor să revină formaţiunilor care nu vin cu premierul”

#News