Arafat: „De mâine începem distribuirea primelor 300.000 de teste rapide”

„Testarea va fi mai intensă”, anunță Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat, în cursul zilei de ieri, că azi vor fi distribuite 300.000 de teste rapide antigen, în toată țara, urmând ca săptămâna viitoare să mai fie distribuită o tranșă. Această acțiune va duce, potrivit lui Rared Arafat, la o testare mai frecventă, astfel la șanse mai mari de a depista infectările cu coronavirus în timp util.

„De mâine începem distribuirea primelor 300.000 de teste rapide de antigen la nivel naţional din cele trei milioane care s-au contractat. Săptămâna viitoare vom distribui încă o tranşă. Asta înseamnă că la nivel de servicii de urgenţă, camere de gardă, spitale, poate chiar la nivelul serviciilor de ambulanţă o să începem să dăm aceste teste, posibilitatea de a testa şi de a obţine un rezultat rapid va fi mult mai mare. Deci testarea va fi mai intensă, mai frecventă, poate şi mult mai mare decât să recoltezi şi aştepţi PCR-ul”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că va exista „o structură logistică de repartiţie” a testelor, adăugând că primele 300.000 de teste vor fi distribuite până sâmbătă.

„Nu testăm asimptomatici. (…) Săptămâna viitoare, din ce am discutat cu domnul ministru Tătaru, vom începe să dăm şi serviciilor de ambulanţă, şi atunci când te duci la un suspect, la un simptomatic, atunci da, poţi să faci testul. Deci să înţeleagă lumea: nu vom face teste la cerere, la telefon, să vină ambulanţa să mă testeze. Exclus. Dacă ne chemi şi vedem că nu ai simptome, nu te testăm, pentru că asta înseamnă că pui sistemul de urgenţă sub presiune”, a mai spus acesta.

Citește și: Arafat, despre situația critică a paturilor de la ATI

#News