Raed Arafat
Foto: Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, consideră că următoarele două luni vor fi foarte dificile. Concluzia acestuia, exprimată la Digi 24, vine ca urmare a numărului crescut de cazuri din ultima perioadă, precum și pe faptul că revenirea la școală, grădiniță va aduce o aglomerare a orașelor.

„Noi ne așteptăm ca luna septembrie și luna octombrie să fie două luni dificile. Să nu uităm, sunt mai multe aspecte: deschiderea școlilor, mai este revenirea din concediu la locurile de muncă, aglomerarea orașelor, aglomerarea transportului public în comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea în luna septembrie. Mai este și activitatea electorală care se desfășoară, mai vine gripa sezonieră – în septembrie-octombrie vor începe să apară cazuri”, a spus șeful DSU, la Digi 24.

E nevoie, în continuare de respectarea celor trei „reguli de aur”

„Sunt factori cumulativi care pot să ducă la o creștere mai departe, dacă, mai ales dacă, nu respectăm regulile de distanțare, portul măștii și toate astea”, a subliniat Raed Arafat.

Pe 28 august, în România, au fost confirmate 1.318 cazuri noi de Covid-19, din 26.059 de teste efectuate. De la începutul pandemiei, la nivelul țării au fost înregistrate 84.468 de infectări cu coronavirus, iar 3.507 persoane infectate cu coronavirus au decedat.

Citește și: Raed Arafat: „Pandemia nu a trecut…”

#News