Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, consideră că virusul poate reveni puternic la toamnă, după deschiderea școlilor și reluarea activității de după vacanța de vară.

„Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău. Apariția și a virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosticare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Nu avem deocamdată o descreștere evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău și la o creștere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, școli, vor duce la o creștere”, a declarat șeful DSU, la B1TV.

Raed Arafat vrea creșterea capacităților ATI

Șeful DSU susține că autoritățile se pregătesc pentru un nou val de cazuri, după începerea anului școlar, motiv pentru care privește spre secțiile ATI.

„Ne așteptăm ca cel puțin în toamnă și iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creșterea capacității secțiilor ATI, pe partea Covid. Am crescut numărul locurilor, am reușit și cu sprijinul dotărilor care au intrat în stocurile strategice la București, Mureș, Cluj, la Brașov urmează să crească numărul paturilor ATI, la Timișoara, Ploiești, la Argeș au ajuns unităților mobile”, a spus Arafat.

Până astăzi, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 1.256 de cazuri noi de infectări, din 25.320 de teste efectuate.

Citește și: Masca rămâne obligatorie, atât timp cât va fi necesar

#News