Măști medicale

Licitația organizată de Ministerul Sănătății, câștigată de compania Naguma Medical Supply, pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști destinate persoanele cu venituri mici a fost contestată de firma Best Achiziții, astfel că, măștile, care ar fi trebuit să ajungă la 2.300.000 de români, vor rămâne în stocul companiei Naguma Medical Supply până la rezolvarea contestației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și, eventual, până la finalizarea unui potențial proces la Curtea de Apel.

Contractul dintre Ministerul Sănătății și Naguma Medical Supply urma să fie semnat la sfârșitul săptămânii trecute, conform ministrului Nelu Tătaru, iar câștigătorul licitației se angaja să livreze măștile către populație în termen de 7 zile de la semnarea documentului.

Naguma Medical Supply, câștigătoarea licitației pentru achiziționarea și distribuirea măștilor către persoanele din categorii sociale vulnerabile, este o firmă imobiliară înființată în urmă cu opt luni, fără cifră de afaceri și având ca acționari două offshore-uri cu sediul în Cipru. Mai mult, măștile importante din China nu ar corespunde tipului de mască prevăzut în contractul cu Ministerul Sănătății.

Firma Best Achiziții, care a contestat licitația organizată de Ministerul Sănătății, în valoare de 73,6 milioane lei fără TVA, este controlată de Mihaela Elena Neagu, și a câștigat în ultimii ani mai multe licitații organizate de instituții ale statului, în valoarea de zeci de milioane de euro.

Citește și: Ministerul Sănătății distribuie 115 milioane de măști neconforme, persoanelor cu venituri mici

HashtagNews.ro