Camera Deputatilor

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu persoanele condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea mai multor acte normative.

Vizați sunt militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic și consular, judecătorii Curții Constituționale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curții de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică și personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul parchetelor, care au fost condamnați definitiv pentru comiterea unei infracțiuni de corupție dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracțiunea a fost săvârșită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Inițiatorii proiectului, deputații PNL Florin Roman și Romeo Nicoară, au mai anunțat că săptămâna viitoare un proiect și pentru eliminarea pensiilor speciale în cazul torționarilor din perioada comunistă.

Citește și: Țara arde și Negoiță își face publicitate pe bani publici: Absolut rușinos!

HashtagNews.ro