Confirmarea de publicare a anunţului care face referire la achiziţionarea diferitelor servicii de proiectare şi execuţie pentru Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”, a fost primită astăzi, 31.12.2019, de către Primăria Sectorului 1, prin Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat. În ceea ce priveşte termenul de publicare al anunţului pe Tenders Electronic Dailz (TED), versionea online a “Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, pentru achiziţii publice europene, acesta este de cinci zile.

Valoarea aproximativă a Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”, pe care Primăria Sectorului 1 îl construieşte de la 0, este de aproximativ 2.405.000.000 lei, adică, circa 500.000.000 de euro.

Clădirea de faţă reprezintă aşadar, una dintre investiţiile cele mai importante din domeniul public din Capitală. De asemenea, spitalul va fi şi cel mai modern din Bucureşti, o unitate medicală de categoria I A, cu o capacitate de 1.000 de paturi, 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiţi. Totodată, spitalul va beneficia şi de două heliporturi pentru uşurarea accesului pacienţilor aflaţi în stare gravă.

„Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiții în infrastructura medicală și să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite românilor. Unul dintre proiectele mele de suflet, Spitalul Sfântul Vasile cel Mare devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În incinta viitorului spital, construit de Primăria Sectorului 1 pe Șos. București-Târgoviște nr. 10, se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

#news