Marcel Ciolacu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a lansat o invitație președintelui social-democraților, Marcel Ciolacu. Tema principală a discuției, importantă înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, este starea economică a României. Mai mult, Cîțu a precizat că „în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid”, într-o postare pe Facebook.

„Eu, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanțelor Publice pentru o prezentare a situației financiare a României și starea economiei.

Voi prezenta următoarele teme:

– Deficitul bugetului general consolidat

– Execuția bugetară după 7 luni de zile

– Situația datoriei publice

– Situația împrumuturilor

– Situația cheltuielilor bugetare, situația cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situația cheltuielilor cu deschiderea anului școlar, situația cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale și parlamentare.

– Situația veniturilor bugetare și estimările pentru restul anului”, a scris Florin Cîțu.

Deschis la orice întrebare

Acesta a ținut să precizeze că este disponibil să răspundă „la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României”.

„Având în vedere situația dificilă, din punct de vedere sanitar și economic, prin care trece România astăzi, consider că o astfel de întâlnire trebuie să exceadă contrele politice și să aibă un singur obiectiv, sănătatea și bunăstarea românilor.

În același timp, consider că este important să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură.

Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid.

Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Publice

P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră”, a scris Cîțu pe Facebook.

Citește și: „Echipa Ciolacu”. Premieri, miniștri, primari

#News