Decizia lui Marcel Vela de a candida la Consiliul Local Caransebeș nu a rămas fără ecou în lumea politică. Fostul președinte, Traian Băsescu – candidatul la Primăria Generală a Capitalei a intervenit la postul România TV, unde și-a exprimat uimirea, dar mai ales indignarea cu privire la plecarea lui Vela înainte de alegeri.  Mai mult, PSD a cerut demisia lui Vela, într-o postare făcută pe Facebook.

Cine organizează alegerile dacă ministrul pleacă?

„Încă n-am văzut atâta, cum să-i spun?, nesimțire? Ministerul de Interne este cel care organizează alegerile. Ministrul este primul responsabil de buna desfășurare și organizare. Cum o pleca ministrul de Interne la Caransebeș să se aleagă consilier?

E unic în Europa așa ceva. Primul vinovat nu e el, că se vede că în afară de geacă și aia cu ochii nu are de spus publicului, dar premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece? Îi putea da drumul doar în situația în care chiar premierul și-ar fi asumat îndatoririle Ministerului de Interne.

După mine, trebuia făcut totul ca să se țină alegerile, pentru că orice manual ne spune că legitimitatea trebuie înnoită la 4 ani. Însă modul cum se desfășoară este împotriva oricărei recomandări de bun simț. Trebuia introdus votul prin corespondență. Așa cum vin taloanele de pensii, așa puteau să vină și buletinele de vot. Aveam și experiența, pentru că am trimis aproape un milion de plicuri la alegerile prezidențiale”, a spus Traian Băsescu la România TV.

PSD îi cere demisia lui Vela

„Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze! Șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori ești candidatul Marcel Vela, ori ești ministrul de Interne Marcel Vela.

Nu poți fi și candidat și șeful celor care veghează ca alegerile să se desfășoare conform legii. Să folosești poliștiștii ca agenți electorali pentru a te alege tu și camarila ta este trafic de influență. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsați pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, au scris social-democrații pe Facebook.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze! Șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea…

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 28 august 2020

Citește și: Marcel Vela și-a delegat atribuțiile pentru o lună

#News