Premierul britanic le urează cetățenilor să aibă parte de un „Crăciun mic, dar sigur”

Marea Britanie, în topul deceselor

Ca oricare alt lider european sau aproape european, premierul Marii Britanii Boris Johnson a lansat un apel destinat cetățenilor în care i-a îndemnat să fie reponsabili în această perioadă în care tentația de a lăsa garda jos devine din ce în ce mai mare.

Astfel, sărbătorile de iarnă se anunță a fi atipice în Marea Britanie, englezii fiind îndemnați ca de Crăciun să participe la reuniuni familiale restrânse, și acestea doar dacă se află în regiunea apropiată locuințelor acestora, a anunțat Chris Witty, consilierul medical al Guvernului englez. „Gândiţi-vă la persoanele vulnerabile”, a completat Witty.

Astfel, urmând sfatul premierului Boris Johnson, britanicii ar avea voie să se poată întâlni între 23-27 decembrie, însă doar în condițiile mai devreme menționate. „Un Crăciun mai mic este un Crăciun mai sigur”, le-a zis Johnson acestora.

Premierul Boris Johnson a fost infectat, la rândul lui, cu Covid-19, în primăvara trecută.

Marea Britanie este țara din Europa cea mai puternic afectată de pandemie, în acest moment, împărțind locul cu Italia care, în primăvara trecută s-a confruntat cu cel mai mare număr de infectări și de decese.

Citește și: Trump schimbă tactica: se vaccinează

#News