UEFA respinge cererea ca stadionul din Munchen să fie iluminat în curcubeu

Forul european este neutru politic și religios

UEFA a justificat respingerea cererii ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului la meciul dintre Germania și Ungaria, de miercuri, de la EURO 2020, relatează G4Media, ca fiind un for neutru, politic și religios.

Autoritățile germane doreau acest lucru pentru a-și arăta „solidaritatea cu comunitatea LGBT din Ungaria”.

„UEFA este o organizaţie neutră din punct de vedere politic şi religios. Dat fiind contextul poltic al acestei cereri – un mesaj vizând o decizie luată de Parlamentul maghiar – UEFA trebuie să refuze această cerere”, a anunţat forul european.

Legea este pentru protecția copiilor

Guvernul Ungariei, prin vocea ministrului de Externe, Peter Szijjártó, a criticat inițiativa consiliului local din Munchen și a cerut ca fotbalul să nu fie amestecat cu politica.

Ministrul de Externe Peter Szijjártó a precizat că această lege a fost adoptată pentru a proteja copiii, chiar dacă Europa protestează vehement împotriva ei. „Noi, în Ungaria, am adoptat o lege pentru a proteja copiii maghiari, iar acum Europa Occidentală protestează vehement împotriva ei”, a declarat politicianul, citat de Știrile ProTV. Szijjártó spune chiar că germanii ar trebui să știe cel mai bine că amestecarea sportului și a politicii este „extrem de dăunătoare”.

„Se doreşte ca aceste aspiraţii să fie exprimate şi în cadrul unui eveniment sportiv care nu are nimic de-a face cu legislaţia naţională, dar vor să-l amestece cu politica. Amestecarea sportului şi a politicii este extrem de dăunătoare, experienţa istorică arată că acest lucru nu este bun. Dacă cineva ştie, atunci germanii ştiu acest lucru cu siguranţă”, a mai spus minsitrul maghiar de Externe.

Citește și: O camionetă a intrat în oameni la o paradă gay, în Florida