Noua regulă de pe plajele din Italia aduce nemulțumirea turiștilor

Unii operatori au decis să le interzică vizitatorilor să aducă mâncare şi băutură

Adriatica
Adriatica sursa foto pixabay

În această vară, turiştii vin pe plajele de pe coasta Adriaticii din sudul Italiei, dar în Puglia unii operatori au decis să le interzică vizitatorilor să aducă mâncare şi băutură. Noua regulă a stârnit furia turiştilor, dar şi a localnicilor, care au decis să se adreseze instanţelor de judecată, potrivit digi24.ro.

 În timp ce operatorii îşi intensifică controalele, familiile spun că nu au uneori altă soluţie decât să îşi aducă propria mâncare, deoarece preţurilor practicate de unele baruri şi restaurante de pe litoral sunt mari.

Acest lucru se adaugă la taxele de intrare pentru anumite plaje din Puglia, care pot varia, de exemplu, de la 30 de euro pentru plaja Mar Village la 100 de euro pentru plaja Giovinazzo.

Asociaţia locală D’Urso spune că această nouă reglementare privind mâncarea adaugă un cost suplimentar pentru vizitatori: „O duminică obişnuită la plaja în Bari costă în jur de 250 până la 300 de euro de familie. Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mâncare, am mers deja prea departe”, arată asociaţia. În timp ce operatorii confirmă existenţa unor interdicţii, ei susţin că, de fapt, controalele nu sunt chiar atât de stricte: „Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup”, spune Michele Colella, managerul Lido Calarena.

„Picnicurile nu sunt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii”, dă asigurări managerul.

Trei familii care şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate, deşi plătiseră deja pentru şezlonguri şi o umbrelă. Un membru al uneia dintre familii a declarat că a fost „literalmente intimidat”. „Când am deschis pungile cu mâncare, am fost abordaţi şi ameninţaţi de membri ai personalului. Aceştia ne-au spus: Luaţi mâncarea pe care aţi adus-o sau vă vom da afară”. Dario Duso, un avocat şi activist din Bari, consideră că operatorii acestor plaje „nu pot face acest lucru”.

MAE, avertizare de călătorie pentru Spania