Emma, soția lui „El Chapo”, arestată în SUA pentru trafic de droguri

„Nu-l cunosc pe soțul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca ființa umană pe care am cunoscut-o și cea cu care m-am căsătorit.”

Emma Coronel Aispuro, soția lui Joaquín Guzmán, cunoscut și sub numele de „El Chapo”, care execută în prezent o condamnare pe viață la New York pentru trafic de droguri și spălare de bani, a fost, la rândul ei, arestată în SUA, fiind suspectată de trafic de droguri, au anunțat autoritățile americane, citate de BBC, conform Mediafax.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Dulles.

Guzmán, în vârstă de 63 de ani, a deținut multă vreme cartelul Sinaloa, despre care autoritățile spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri în SUA, din acest moment.

Procesul din 2019 al lui „El Chapo” a venit cu dezvăluiri despre viața sa care dau, într-adevăr, fiori reci: de la droguri și violuri, până la uciderea cu sânge rece a foștilor membri ai cartelului sau a rivalilor.

Emma Coronel Aispuro urmează să se prezinte în fața unei instanțe din Washington DC prin videoconferință, a declarat departamentul de justiție al Statele Unite ale Americii.

Pe lângă faptul că se confruntă cu acuzații de trafic de droguri, ea mai este acuzată că a ar fi plănuit să-și ajute soțul să scape din închisoare, în Mexic, în anul 2015.

Emma Coronel Aispuro are dublă cetățenie SUA-Mexic și este ceea ce se poate numi „o soție loială”. A participat zilnic la procesul soțului ei din New York: „Nu-l cunosc pe soțul meu ca pe persoana pe care încearcă să o prezinte, ci mai degrabă îl admir ca ființa umană pe care am cunoscut-o și cea cu care m-am căsătorit.”, a spus Emma Coronel Aispuro, soția lui „El Chapo”.

Citește și: Comerțul ilegal cu animale de companie, comparabil cu traficul de droguri