Un nou președinte la Administrația Fondului pentru Mediu

De la Ape și Păduri, la AFM

Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a numit joi la conducerea Administrației Fondului de Mediu pe Andrei Cazacu. Acesta l-a înlocuit pe Dan Cătălin Vatamanu, a cărui revocare a fost cerută de ministrul Mediului, după ce programul Rabla pentru electrocasnice a fost amânat.

„Andrei Cazacu a fost numit, astăzi, la conducerea AFM, prin decizia prim-ministrului interimar Nicolae Ionel Ciucă, la propunerea ministrului Mircea Fechet”, a anunțat joi Ministerul Mediului.

Anterior numirii, Andrei Cazacu a ocupat funcția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut marți revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, după ce programul Rabla pentru electrocasnice, care trebuia să înceapă marți, a fost amânat. Nici în această seară platforma nu era funcțională.

electrocasnice.afm.ro

„Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni – n.r.), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunți populația cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea și înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv. Rabla Electrocasnice este un program care anul acesta are un buget dublu față de cel din 2018 și o listă de echipamente cu mult extinsă față de edițiile anterioare. Un astfel de program, gândit la scară atât de largă și cu finanțare pentru cel puțin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care și-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor și care astăzi este nefuncțional”, a spus Fechet.

Citește și: Fechet îl vrea demis pe șeful AFM

#News