Florin Cîțu

Minunatele aventuri ale ministrului Cîțu pe Facebook

Cum în cursul dimineții, Lia Olguța Vasilescu binevoia să-l facă în toate felurile pe ministrul Cîțu, acesta n-a întârziat să dea un răspuns. Cu toate că nu era necesar să facă asta, prespunem că statul acasă naște mari plictiseli chiar și-n rândul miniștrilor. Cu toate că un ministru de Finanțe, într-o așa perioadă complicată, am putea să jurăm că are destulă treabă și nu are timp să se plictisească.

”Știu că sunteți îngrijorați și vreau să vin cu două mesaje importante despre pensii și salarii. De la bun început trebuie să vă aduc aminte că în ultimele 4 luni de zile am fost înjurat, am fost linșat mediatic la televiziunile prietene PSD. Cine erau cei care mă înjurau și cei care mă critacu? Olguța, Ciolacu și gașca lor de PSD-iști, dar și unii colegi din partide care ar fi trebuit să fie de partea noastră. A sosit momentul adevărului și se vede că strategia prudențială adoptată la începutul anului a fost una corectă. Am împrumutat bani la timp ca să putem plăti și pensii, salarii, ajutoare sociale sau linii de creditare. Ar trebui să îi întrebați pe ei, cei care înjurau și încă înjură, de unde ar fi plătit astăzi? Ar fi adus bani de acasă?

În calitate de Ministru al Finanțelor am trei mesaje importante:

1. Avem scheme de ajutor pentru toți angajații și linii de creditare pentru toate firmele din România.

2. Pentru cei din sectorul public: plătim toate salariile la timp pentru toți angajații

3. Pentru pensionari: plătim toate pensiile la timp. Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, spune Florin Cîțu.

Cât despre IMM-uri, Cîțu a zis:

„Există un interes foarte mare pentru ceea ce se întâmplă în economie astăzi şi am decis să ies mai des, să explic cum văd eu lucrurile. Este o criză atipică, o criză economică ce se suprapune unei crize în sănătate. Nu cred că mai există cineva care a trecut prin aşa ceva, deci nu există lecţii pe care să le fi avut din trecut. Putem să ne inspirăm din crizele trecute, dar nu ştiu dacă totul va funcţiona. De aceea, măsurile pe care le luăm nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat în funcţie de cum vedem impactul în economie”, a declarat ministrul pe același cont de Facebook.

Citește și: Olguța scoate vărguța la Florin Cîțu

#News