Creștere alarmată a numărului de cazuri noi de Covid. În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.713 de infecții, din 25.991 de teste. Ultimul record negativ al infecțiilor cu coronavirus a fost pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi.

 Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În Capitală a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri confirmate, 211, urmat de județul Cluj, cu 99 de cazuri (focar la un centru de bătrâni) și județul Suceava, cu 91 de cazuri.

S-a dus perioada concediilor, iar de trei zile o parte dintre elevi au revenit la școală, astfel că este de așteptat ca numărul cazurilor să fie în creștere. Dacă punem la socoteală și campania electorală, unde nu peste tot au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii acestui virus, plus ziua alegerilor locale, avem „rețeta” completă pentru un nou vârf al infectărilor.

În România, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 107.011 de cazuri de Covid, iar 4.285 de persoane diagnosticate au decedat.

La nivel mondial, numărul de cazuri de infectări se aproprie de 30 de milioane, cu 939 de mii de decese și 7,2 milioane de cazuri active.  

Citește și: Rafila, explicații legate de recordul infectărilor din București

#News