Prichindeii și educatorii din Sectorul 1 sunt pregătiți dacă se va ajunge în faza în care cursurile lor se vor desfășura după scenariul galben (jumătate la grădinițe, jumătate acasă) sau scenariul roșu (doar online).

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Primăria Sectorului 1 le-a distribuit acestora tabletele necesare. Mai mult, aceasta este o premieră națională, fiind primii din învățământul preșcolar care au posibilitatea să fie „conectați” astfel.

„Așa cum am promis, în Sectorul 1 nu lăsăm pe nimeni în urmă. Iată de ce am decis să dăm tablete nu numai elevilor din școli și licee, ci și copiilor din grădinițe care acum fac primii pași în procesul educațional. Consider că, pentru sănătatea și educația copiilor noștri, niciun efort nu este prea mare”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Miercuri, micuții de la Grădinița nr. 162 și-au primit tabletele chiar în prezența lui Dan Tudorache. O veste bună pentru cei de la această grădiniță este și faptul că au la dispoziție un corp nou de clădire, suficient de spațioasă pentru a găzdui încă 90 de copii distribuiți în patru grupe. Copiii din grădinițele Sectorului 1 se alătură elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal care au început deja să primească tablete încă de la jumătatea săptămânii trecute. Primăria Sectorului 1 a achiziționat 48.000 de tablete (conectate la internet pentru doi ani) pe care le pune la dispoziția copiilor, elevilor și cadrelor didactice care învață în unitățile de învățământ de stat din Sectorul 1, indiferent de domiciliu acestora.

Citește și: 48.000 de tablete pentru elevii din Sectorul 1

#News