Birocrația, dosarul cu șină și adeverințele sunt date uitării pentru cel mai nou proiect pe care edilul Capitalei, Gabriela Firea l-a anunțat miercuri – „Supa Comunitară-toată lumea la masă”.

„Nimeni nu rămâne făra hrană! Există oameni care încă au de suferit de pe urma pandemiei, pe fondul crizei economice care pare că se adâncește, și care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. În perioada de urgență am distribuit aproximativ 150.000 de porții de hrană caldă grupurilor vulnerabile. În această perioadă dificilă, îmi doresc că orice bucureștean aflat temporar la nevoie să poată primi din partea comunității o minimă susținere, o masă caldă. De aceea, anunț noul proiect pe care l-am deschis la centrul Viilor: Supa comunitară-toată lumea la masă”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Nimeni nu ramane fara hrana! Există oameni care încă au de suferit de pe urma pandemiei, pe fondul crizei economice care…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 23 septembrie 2020

Aceasta a precizat că cei care se află în situația de a apela la serviciile comunitare, chiar și ocazional, o pot face, „fără birocrație, fără dosare cu șină și adeverințe de tot felul”, mulți dintre ei renunțau din această cauză.  

Alte două centre urmează să fie deschise

„Supa Comunitară” se află pe str. Viilor, lângă Liceul Economic și va fi deschisă în fiecare zi lucrătoare, de la 12 la 15. Mai mult, Gabriela Firea a precizat că vor mai fi deschise alte două centre, „urmând ca în curând să avem câte unul în fiecare sector al Capitalei. Știm, din experiența anterioară, că oamenii nu vin aici decât de nevoie, vin cei care nu au o altă soluție în ziua respectivă, de aceea nu credem că va fi o supraaglomerare a acestor puncte.”

Un program al comunității pentru comunitate

Totodată, pentru acest proiect, fiecare în parte poate fi părtaș. „Supa comunitară este un proiect la care putem contribui cu toții: dumneavoastră, cetățenii Capitalei, le puteți spune celor în nevoie pe care îi întâlniți să vină la centru și vă puteți oferi voluntar pentru servire la adresa de e-mail voluntariat@dgas.ro. Iar dacă reprezentați o companie sau o organizație neguvernamentală, puteți contribui cu produse la prepararea supelor”, a concluzionat edilul Capitalei.

Citește și: Gabriela Firea. Primele repartiții pentru locuințele sociale

#News