Încă o persoană decedată din rândul pacienților transferați de la „Balș”

Bilanțul a ajuns la 6 morți

UPDATE: Ministerul Sănătății rectifică informația despre pacientul mort după incendiul de la Balș. Nu este vorba despre o femeie în vârstă de 58 de ani, ci despre un bărbat de 70 de ani. Ministerul Sănătății rectifică informația transmisă anterior și anunță că a murit un bărbat de 70 ani, dependent de presiune continuă la nivelul căilor respiratorii – CPAP. Bărbatul nu avea leziuni cauzate de incendiu și era intubat. Acesta se afla la Spitalul Universitar de Urgență București. În ce privește femeia de 58 de ani a cărei deces a fost anunțat anterior, Ministerul Sănătății anunță că este în stare gravă. „Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, transmite sursa citată.

Știre inițială: Crește la șase bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de vineri dimineață de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, transmite Mediafax.

Ministerul Sănătății a fost anunțat sâmbătă despre un nou deces înregistrat în rândul pacienților care au fost transferați de la Balș. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București (aici au fost transferați cinci pacienți, din care patru se află în stare stabilă) care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

În cursul dimineții, Ministerul Sănătății anunțase starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș”.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă. La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă).

În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI. Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

În incendiul de vineri dimineață, conform ISU și Ministerului Sănătății, 4 persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Citește și: Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era măicuță