Un bebeluș abandonat într-un depozit de deșeuri din Filipine a fost salvat de un câine care a lătrat fără încetare în momentul în care un motociclist se afla în zonă.

Motociclistul s-a oprit, a mângâiat câiniele, dar a realizat că patrupedul nu căuta afecțiune, ci dorea să transmită un mesaj. Mai mult decât un simplu mesaj, câinele a realizat atât pericolul, cât și posibilul ajutor, continuând să-i atragă atenția bărbatului.

Bărbatul a urmat câinele, fiind ghidat spre un depozit de deșeuri din apropiere. În zona montană și foarte puțin populată, motociclistul a descoperit un nou-născut abandonat, înfășurat într-un prosop. Copilul se aflat în viață și a fost dus la cea mai apropiată secție de poliție.

Deși nu se știe cât timp a stat abandonat, bebelușul se află într-o stare de sănătate bună.

Proprietarul: ”Îmi hrănesc toți câinii și îi îngrijesc”

Povestea a fost mediatizată, a ajuns atât în presă, cât și pe rețelele de socializare, iar cățelul a fost căutat de mai mulți voluntari pentru a fi ”recompensat”. Deși zona nu este una foarte populată, cățelul nu este vagabond, ci aparține unei familii numeroase care trăiește în munți.

”Familia este iubitoare de câini și are alți 4 căței, precum și 5 pui. Nu vom uita niciodată ce ne-a spus proprietarul său: «Oricât de grea ar fi viața, chiar dacă sunt sărac, îmi hrănesc toți câinii și îi îngrijesc»”, a declarat un voluntar.

Citește și: Loialitatea câinilor: Boncuk și-a așteptat zile întregi stăpânul în fața spitalului