Aeroportul din Munchen, închis din cauza zăpezii şi a ploii îngheţate

Marţi, până la prânz, nicio aeronavă nu a fost autorizată să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul din Munchen

Sursa foto: Pixabay

Landul Bavaria, din sudul Germaniei, este în continuare paralizat din cauza zăpezii şi a ploii îngheţate, potrivit g4media.ro.

Marţi, începând cu ora locală 6:00 (7:00, ora României) şi până la prânz, nicio aeronavă nu a fost autorizată să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul din Munchen, capitala regiunii

. Oficialii aeroportului au avertizat că traficul ar putea rămâne închis până la sfârşitul zilei. „Acest lucru se datorează previziunilor meteorologice, care anunţă ploaie îngheţată în noaptea de luni spre marţi. Acest lucru face imposibil traficul aerian cel puţin pe parcursul dimineţii, în condiţii optime de siguranţă”, a explicat aeroportul.

Personalul de la sol va lucra pentru a dezgheţa pista marţi dimineaţă

„Dar putem deja să ne gândim că majoritatea zborurilor vor trebui să fie anulate pe parcursul zilei din motive de siguranţă”, a avertizat autoritatea aeroportuară. Autoritatea îi sfătuieşte pe pasageri să contacteze companiile aeriene. Ninsorile abundente au început vineri în sudul ţării şi au provocat haos în acest weekend în transportul aerian şi feroviar din Bavaria, în special în capitala landului, Munchen.

Pe site-ul său, aeroportul îi îndeamnă pe călători să contacteze compania aeriană „înainte de a merge la aeroport”.

 „Dacă zborul dvs. este anulat, vă rugăm să utilizaţi serviciile online ale companiilor aeriene. Deoarece capacitatea disponibilă la aeroport este insuficientă pentru a face o nouă rezervare”, a transmis aeroportul. În acest weekend, traficul aerian a fost deja blocat timp de mai multe ore, perturbând deplasările a mii de călători. Zborurile au fost reluate duminică dimineaţă. La sfârşitul weekendului, existau încă perturbări ale serviciilor feroviare. Serviciul public de autobuze a fost, de asemenea, grav afectat de ninsori. Aeroportul din Munchen este al doilea ca mărime din ţară, după Frankfurt, cu puţin sub 50 de milioane de pasageri pe an. Samsari de mașini de lux, verificați de către ANAF