Montreal a devenit orașul cu cel mai poluat aer din lume

Acest lucru a fost cauzat de incendiile de pădure din Canada

O perdea de fum acru acoperea Montrealul din cauza incendiilor forestiere încă active din Canada, oraşul avand cel mai poluat aer din lume, potrivit unei companii specializate. O avertizare de smog emisă de Environment Canada este în vigoare în mai multe regiuni din Quebec, potrivit g4media.ro,

Sunt atât de multe particule fine încât Montrealul era duminică oraşul cu cea mai proastă calitate a aerului din lume, potrivit Iqair, o companie elveţiană specializată în studiul poluanţilor atmosferici.

„Este într-adevăr ca o ceaţă, cu excepţia faptului că acesta este fum de la incendiile de pădure. Este foarte greu să respiri, ustură puţin şi ochii”, constată Fauve Lepage Vallée, 18 ani. Împreună cu prietena sa, ea observă centrul oraşului plin de fum stând în parcul Jean-Drapeau, situat vizavi.

Din cauza fumului, mai multe activităţi au trebuit să fie amânate, în special Ironman la Mont-Tremblant, la aproximativ o sută de kilometri nord de Montreal, şi ştafeta mixtă din cadrul World Triathlon Championship Series în portul vechi din Montreal

. Purtarea măştii este recomandată, activităţile în aer liber fiind interzise până luni. „Comitetul de coordonare a măsurilor de urgenţă ne cere să închidem piscinele, bazinele pentru copii şi facilităţile sportive în aer liber cel puţin până luni la prânz”, a scris pe Twitter Luc Rabouin, primarul arondismentului Plateau-Mont-Montréal din Montreal.

Care este adâncimea oceanului planetar care a putut fi explorată