Gabriela Firea anunță elaborarea unui proiect privitor la recuperarea copiilor cu autism

Potrivit ministrului Familiei, la finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap

Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism, a declarat ministrul Gabriela Firea. Un copil cu tulburare de spectru autist este special, lumea lui fiind altfel, a declarat ministrul Familiei.

Gabriela Firea: O știu foarte bine părinții care îi cresc cu multă grijă și iubire. Părinții lor se luptă să îi îi învețe să fie independenți, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri și să nu fie victimele care nu îi înțeleg.

Potrivit ministrului Familiei, părinții copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci și moral. Gabriela Firea a avut o întâlnire de lucru alături de Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociației Help Autism, și Roxana Popa, directorul general al Asociației Blue Life. Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp.

Gabriela Firea: Lucrăm pentru a veni cu un proiect prin care să sprijinim părinții să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism

La finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap. „Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație”, a declarat ministrul Familiei.