Loialitatea câinilor: Boncuk și-a așteptat zile întregi stăpânul în fața spitalului

Cazul cățelușei Boncuk ne amintește de un alt caz celebru, cel al câinelui Hachiko

O cățelușă pe nume Boncuk (ceea ce înseamnă „mărgea”, în limba turcă) a reușit să înmoaie inimile medicilor și vizitatorilor unui spital din Turcia, după ce a stat timp de zile întregi în fața ușii spitalului, așteptându-și stăpânul care se afla internat acolo, relatează G4Media, potrivit știrii inițiale The Guardian.

Cățelul nu s-a dezlipit nicio clipă de ușile de la intrarea în spital, însă nici medicii nu au rămas indiferenți, dându-i lui Boncuk apă și mâncare. Cum a ajuns cățelușa acolo? Urmărind ambulanța care l-a transportat pe stăpânul ei, Cemal Senturk, la spitalul din Trabzon, în data de 14 ianuarie, anul curent. Și acolo a rămas până în momentul în ziua în care Senturk a fost externat din spital, poate cea mai fericită zi, atât din viața omului, cât și a câinelui loial.

Boncuk, cățelușa devotată, își așteaptă stăpânul în fața spitalului

„Câinele a venit în fiecare zi în jurul orei 9 dimineața și aștepta până la venirea nopții. Nu intra în spital, însă în momentul în care ușile se deschideau, câinele băga capul înăuntru”, a declarat unul dintre agenții de pază ai spitalului Trabzon despre cățelușa Boncuk, pentru jurnaliștii din Turcia.

Loialitatea câinilor a inspirat cinematografia

Hachiko. Foto: Wikipedia

Cazul cățelușei Boncuk nu este unul singular, semănând izbitor cu cel al câinelui Hachiko, care obișnuia să-și aștepte stăpânul în stația feroviară Shibuya (Japonia), în anii ’20, în fiecare zi, pentru a-l acompania pe acesta înapoi acasă. Ritualul celor doi s-a perpetuat timp de un an de zile când profesorul și stăpânul lui Hachiko, Hidesaburō Ueno, a murit. Timp de nouă ani Hachiko a continuat să se întoarcă, în fiecare zi, în aceeași gară, sperând că își va revedea, la un moment dat, stăpânul.

În 2009 apărea filmul „Hachiko: Povestea unui câine”, despre viața devotatului cățel japonez. Rolul stăpânului a fost jucat de cunoscutul actor american, Richard Gere.

Citește și: Casa fără o pisică, nu-i o casă împlinită